Întrebări frecvente:

  1. Cum pot să fac retur?

Pentru produsele achiziționate de pe www.lamajole.ro exista un termen legal de 14 zile de a ne semnala dorinta de a efectua returul produsului/produselor cumparate. Cele 14 zile se calculează începând de la ziua la care Clientul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de către Client, intră în posesia fizică a produselor comandate.

Ca regulă generală, returul produselor se poate realiza doar dacă acestea au atașate etichetele originale LaMajole.

Vezi aici mai multe detalii care trebuie respectate atunci când dorești să returnezi anumite produse.

 

Pasul 1: Accesează secțiunea: Contul meu -> Cereri de retur -> Adaugă o cerere de retur și urmărește pașii indicați aici.
Pasul 2: LaMajole NU oferă serviciul de retur gratuit, așa că va trebui să apelezi la orice firmă de curierat pentru a ne trimite produsele înapoi. Asta înseamnă că tu vei fi cel care suportă  costurile de livrare.

Gata!

Acum urmează ca noi să procesăm returul. Vei primi pe email în momentul când coletul tău ajunge în depozitul nostrum, iar pe urmă încă un e-mail cu Factura de Retur, iar în maxim 10 zile lucrătoare îți vom restitui în cont suma aferentă produselor returnate.

Odată ce ai finalizat comanda nu se mai pot adaugă produse.

O variantă alternativă prin care vă putem ajuta este aceea în care anulăm comanda plasată inițial și apoi tu realizezi o comandă nouă, de data aceasta cu toate produsele pe care le dorești.

TIP: Nu trebuie să cauți pe site toate produsele din nou deoarece le regăsești în Contul Meu -> Comenzile mele.

Majoritatea produselor noastre sunt second-hand. Cu toate acestea, te putem asigura că hainele sunt într-o stare impecabilă și nu vor fi încărcate pe site articole cu defecte.

Noi garantăm o stare calitativă excelentă a produselor.

Dacă dorești totuși să achiziționezi produse noi cu eticheta originală, poți găsi o varietate de articole în secțiunea Nou cu etichetă.

Termenul de returnare a sumelor este de 10 zile lucrătoare.

În cazul în care au trecut cele 10 zile și nu ți-a fost returnată suma, te rugăm să ne contactezi pentru a verifica evoluția situației cu colegii din departamentul contabil.

Poți verifica statusul și traseul coletului tău accesând unul dintre următoarele link-uri, în funcție de firma de livrare pe care ai ales-o la plasarea comenzii:

Urmărire AWB:

Sameday: https://xawb.ro/urmarire-colet-sameday

Numărul de AWB l-ai primit într-un e-mail de la noi, în momentul expedierii coletului. 

Atunci când avem reduceri active, acestea sunt semnalizate pe site.

 Te poți abona la newsletter pentru a beneficia de promoții speciale și reduceri fulger de care de multe ori beneficiază doar cei abonați.

De asemenea, pe social media transmitem mereu promoțiile și ofertele active.

În cazul în care ai optat pentru plata cu cardul, putem să îți livrăm coletul în orice zi lucrătoare dorești tu.

Dacă ai ales să plătești numerar la livrare, atunci putem să reținem produsele maxim 10 zile calendaristice.

Măsurătorile produselor se găsesc deja pe pagina fiecărui produs, așa că te rugăm să te asiguri că acestea corespund dorințelor și nevoilor tale înainte de a plasa comanda.

O comandă deja procesată și expediată nu se mai poate anula.

Noi te asigurăm că vom preda coletul tău către firma de curierat în 1-7 zile lucrătoare. Vei primi un e-mail în momentul expedierii în care îți vom da si AWB-ul coletului tău, pentru a-l putea urmări la linkurile funcție de firma de curierat aleasa:

Urmărire AWB:

Sameday: https://xawb.ro/urmarire-colet-sameday

În momentul de față nu este posibilă returnarea la sediu a produselor. Te rugăm să apelezi la o firmă de curierat parteneră pentru acest serviciu.

Pentru moment acest lucru nu este posibil.

 Îți vom trimite coletul prin modalitatea de curierat pe care ai ales-o la plasarea comenzii (livrare la adresă sau livrare la EasyBox).

Returul produselor se poate realiza printr-o firmă de curierat exclusiv.

Dacă alegi să faci retur unor articole noi îți vom restitui banii în cont , iar tu poți să plasezi oricând o nouă comandă cu produsele pe care ți le dorești.

Produsele noastre fiind second-hand, acestea sunt unicate.

În concluzie, nu se pot comanda mai multe bucăți din același produs.