Noi presupunem că prima întrebare din mintea voastră va fi: Ei bine, de ce are un preț atât de ridicat?  

Te invităm să citești acest articol despre “aurul moale din industria fashion” și până la sfârșitul acestuia vei afla răspunsul la întrebarea anterioară 

 

Am pregătit pentru tine câteva curiozități relevante pentru această țesătură atât de valoroasă a industria modei: 

 

Proveniență 

Lâna de cașmir provine din stratul inferior al blănii caprelor Kashmir din regiunea cu același nume din Himalaya.  

 

Această regiune este situată între India, Pakistan și China, aceștia fiind și cei mai importanți jucători în industria produselor din cașmir.  

 

Culorile obținute în mod natural sunt alb, negru, gri și maro. Deoarece culoarea albă este cea mai rară, implicit produsele din lână albă sunt cele mai valoroase.  Articolele vestimentare din cașmir care au culori stridente, sunt vopsite în diverse moduri pentru a rezulta culoarea dorită.

 

Caracteristici

Cașmirul este moale, delicat și ușor. Firul de cașmir este de două ori mai subțire decât cel uman.
 

Piese realizate din cașmir sunt foarte căludoase dar în aceșași timp ușoare. Calitatea superioară al unui articol din cașmir este direct proporțională cu numărul de straturi pe care îl are un fir de lână. Cu cât aceste straturi sunt mai multe, cu atât produsul va izola mai bine căldura corpului iar implicit va fi și mai valoros. 

 

În anumite cazuri, cașmirul este filat cu mătase pentru a-și păstra calitatea luxoasă și moale, fără a fi predispus la exces de pilling (acele mici bile de țesatură care se formează pe suprafața țesăturii). 

 

Întreținere 

 

Recomandarea specialiștilor este ca acest material să fie spălat exclusiv manual, la sub 30°C. Aceste produse nu se freacă și nu se storc. Trebuie să ne ocupăm de ele într-un mod finuț pentru a păstra proprietățile materialului pe o perioadă cât mai îndelungată de timp. De asemenea, nu întindeți și nu folosiți surse de căldură directe pentru uscarea cașmirului.  

 

Articolele vestimentare din această lână intitulată “aur moale” se spală la ficare 6-7 purtări.  

Știați că pentru realizarea unui pulover de dimensiuni medii este nevoie de lâna de la aproximativ 3-5 capre? O singură capră are nevoie de aproximativ 2-3 ani pentru a produce blana potrivită pentru firul de cașmir. Asta pe lângă faptul că produce doar aproximativ 500g. 

Concluzie 

Procesul de fabricare foarte complex, raritatea materiilor prime și faptul că există o cantitate finită de cașmir disponibilă în lume face această țesătură să aibă un preț destul de ridicat.  

 

Cu toate acestea, investiția în produse de cașmir de calitate oferă longevitate și lux garderobei dumneavosatră.  

 

Vă putem asigura că dacă respectați sugestiile de întreținere a acestui tip de material,  calitatea și forma acestor piese se va menține cu ușurință de-a lungul timpului, recuperând astfel, de-al lungul anilor, investiția inițială. 

 

Sperăm că aceste informații v-au fost utile. Știți deja că suntem susținători ai shopping-ului  responsabil, sustenabil și de calitate. ✨ 

 

Dacă mai doriți și alte tips and tricks despre modă sau să fiți la curent cu ultimele promoții ale magazinului vostru preferat de sustainable fashion,  follow us on social media